در پی کاهش بودجه و لغو ویزاهای شماری از پناهجویان افغانستان در امریکا، مجلهی امریکایی فوربز در مقالهی نوشته که این تصمیم، زنان افغانستان را در معرض خطر اخراج به کشوری قرار داده که در آن با آپارتاید جنسیتی مواجه میشوند.
رخشانه: در این مقاله که دیروز (یکشنبه، ۲۴ حمل) منتشر شده آمده بهرغم اینکه گامهای مهمی برای عدالت و پاسخگویی طالبان از سوی دادگاه کیفری بینالمللی برداشته شده، اما حمایت از زنان و دختران افغانستان در سایه کاهش کمکها و لغو ویزاها، رو به کاهش است.
حکومت ترامپ در ماه جنوری امسال روند صدور ویزا برای پناهجویان را متوقف و پرواز نزدیک به ۱۶۶۰ شهروند افغانستان به امریکا را به حالت تعلیق درآورد.
مقاله نوشته که با صدور این فرمان، بسیاری از پناهجویان از جمله زنان و دخترانی که پس از بازگشت طالبان به کشورهای همسایه فرار کرده بودند، با خطر جدی مواجه شدند.
مقاله همچنین با اشاره به توقف کمکها و لغو ویزای بیش از ۸۰ دختر دانشجوی افغانستان در عمان نوشته که آنان ممکن است بودجهی حمایتی خود را از دست داده و مجبور به بازگشت به افغانستان شوند.
مجلهی فوربز با اشاره به همهی این تحولات نوشته که این محدویتها باعث ایجاد ترس در نزد زنان شده است.
در مقاله آمده که در حال حاضر، هیچ کشور دیگری در جهان وجود ندارد که زنان و دختران یک به یک از تمام حقوق انسانی خود محروم شوند و از تمام جنبههای جامعه حذف شوند.
طالبان طی بیش از سهونیم سال گذشته، دهها فرمان صادر کرده که زنان و دختران را از فعالیتهای خارج از خانه، از جمله، تحصیل، اشتغال، مسافرت بدون محرم، رفتن به پارکها و کار در موسسات خارجی ممنوع کردهاند.
در مقاله آمده که قوانین سختگیرانه و تحمیلشدهی طالبان با تهدید، ضرب و شتم، بازداشت و رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز در بازداشتگاههای این گروه بهشدت بر زنان اجرا شده است.
زنان معترض و فعالان حقوق بشر افغانستان خواستار بهرسمیت شناختن رفتار با زنان و دختران در افغانستان بهعنوان آپارتاید جنسیتی شدهاند.
زنان معترض، بهرسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان را نیازمند پاسخهای جامع از جمله فشار بازیگران بینالمللی از طریق قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی با طالبان دانستهاند.